Asiakaskokemuksen kehittäminen laadukkaan kokemustiedon avulla

Roidun monikanavaisilla palveluratkaisuilla saat arvokasta tietoa asiakastyytyväisyydestä, liiketoiminnan kehityskohteista ja nopeaa reagointia vaativista ongelmista. Asiakaskokemusta johtamalla parannat mm. asiakastyytyväisyyttä, motivoit henkilökuntaasi ja saat selville mitä asiakkaasi oikeasti arvostavat – lue lisää ja ota yhteyttä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Lataa Asiakaskokemuksen mittaaminen -opas

Täytä yhteystietosi, niin lähetämme oppaan sähköpostiisi

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Onnistu asiakaskokemuksen kehittämisessä – keskiössä monikanavainen mittauskokonaisuus

Monikanavaisuus, laadukas ja ajantasainen data, asiantuntijan apu sekä sitoutunut henkilöstö tekevät asiakaskokemuksen kehitystyöstä tehokasta ja tuottoisaa. Mittaus tulee toteuttaa kaikissa asiakaspolun kosketuspisteissä, jotta varmistutaan siitä, että saadaan mahdollisimman kattava kokonaiskuva tilanteesta sekä löydetään mahdollisia korrelaatioita ja trendejä tehokkaammin. Mittaaminen on kuitenkin mahdollista aloittaa myös pienestä ja laajentaa myöhemmin esimerkiksi kattamaan useampia sidosryhmiä – mikä ikinä sinun ja organisaatiosi lähtötilanne ja tarve ovatkaan, auttavat Roidun ammattilaiset sinua löytämään juuri tarpeitasi vastaavan kokonaisratkaisun.

Roidun kokonaispalvelu sisältää:

  • Näyttävän, asiakkaan visuaalisen brändi-ilmeen mukaisen ja käyttäjäystävällisen kyselyn.
  • Monipuolisen, reaaliaikaisen online-raportointityökalun sekä sähköpostiraportoinnit, jotka näyttävät käyttäjäkohtaisesti olennaisen tiedon selkeinä kuvaajina ja mittareina.
  • Tarvittavat integraatiot asiakkaan omiin järjestelmiin kyselyiden lähettämiseksi tai tulosdatan viemiseksi osaksi muita järjestelmiä.
  • Henkilökohtaisen yhteyshenkilön ja ystävällisen tukipalvelun puhelimitse ja sähköpostitse.
  • Jos palaute kerätään fyysisessä kohtaamispisteessä Roidu tarjoaa tablet-palautelaitteet datayhteyksineen sekä tukevan, asiakkaan visuaalisen ilmeen mukaisesti brändätyn telineen. Palautelaitepalveluun kuuluu ylläpito, huolto ja takuu: Huolehdimme, että palautelaitteet ja -järjestelmä ovat toiminnassa. Jos laite rikkoutuu, korjaamme tai vaihdamme sen ilman lisäkustannuksia.

Asiakaskokemuksen kehittäminen eri toimialueilla

Lääkäri juttelee potilaan kanssa

Asiakaskokemuksen kehittäminen sosiaali- ja terveysalalla

Palveluitamme käyttävät lukuisat hyvinvointialueet ja sote-alan organisaatiot – ohjelmistomme tukee myös isojen organisaatioiden raportointitarpeita

Lääkärit katsomassa Touchless Feedback palautelaitetta

Asiakaskokemuksen kehittäminen kuntien ja kaupunkien tuottamien palveluiden kontekstissa

Oli kyse sitten kuntalaisille tuotetuista liikunta-, kulttuuri- tai työllisyyspalveluista tai esimerkiksi joukkoliikentestä, tuo Roidun mittauskokonaisuus tuntuvaa hyötyä asiakastyytyväisyyden kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.

Palautelaite Fazer cafen kahvilassa

Asiakaskokemuksen kehittäminen yksityisen sektorin yrityksissä

Roidun palveluita hyödynnetään kattavasti niin logistiikan, vähittäiskaupan,
kahviloiden ja ravintoloiden,
teollisuuden ja tuotannon, kuin esimerkiksi matkailuyritystenkin toimesta.

Kokonaisuus, joka tukee tavoitteitasi

Asiakaskokemuksen onnistunut kehittäminen alkaa siitä, että asiakkaat voivat antaa palautetta mahdollisimman vaivattomasti ja nopeasti luontaisella asiakaspolullaan. Roidun projektitiimi on aina apunasi asiakaslähtöisen kyselykokonaisuuden rakentamisessa: näin varmistutaan, että palautetta kerätään riittävästi ja sitä voidaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti.

Jotta kerätty palaute ei jäisi vain mittaamisen ja mahdollisen raportoinnin tasolle, vaatii kokemustiedolla johtamisen sekä asiakaskokemuksen kehittämisen onnistuminen koko organisaation tai sen nimetyn osan sitoutumista: kaikki lähtee avainhenkilöiden nimeämisestä ja omistajuuden määrittämisestä, sekä sisäisten prosessien suunnittelusta – konkreettisia tavoitteita unohtamatta.

Kaikkea ei tarvitse tehdä myöskään kerralla! Asiakkaan polku on aina mahdollista ottaa haltuun askel kerrallaan: riittää, kun tunnistetaan esimerkiksi yksi eniten parantamista vaativa piste ja laitetaan se seurantaan. Tämän jälkeen mittaamista voi pikkuhiljaa lähteä laajentamaan koko asiakkaan polulle ja ottaa mukaan myös muita sidosryhmiä kuten omaiset.

Roidun palautekyselyt toimivat monikanavaisesti

Muuta data tiedoksi

Kun kerätty data visualisoidaan helpommin pureksittavaan muotoon, on erilaisten trendien, korrelaatioiden ja yksittäisten tekijöiden vaikutusta huomattavasti helpompi analysoida.

Roidun helppokäyttöisestä raportointipalvelusta löydät tarpeisiisi muokatut dashboardit ja kuvaajat, joiden suodattaminen on erittäin yksinkertaista esimerkiksi palvelun, yksikön tai toiminta-alueen mukaan riippuen siitä, mitä halutaan saada selville ja miten kyselykokonaisuus on sinun tapauksessasi rakennettu.

Jaa tietoa ja johda sen avulla

Erityisen tärkeää on ottaa asiakaskokemustieto osaksi toiminnan kehittämistä ja päätöksentekoa sekä sitouttaa koko henkilökunta kehittämään toimintaa omilla vastuualueillaan. Kun olennaiset tulokset tuodaan selkeästi ja visuaalisesti saataville, on tieto hyödynnettävissä ja asioihin voidaan reagoida nopeasti.

Roidun raportointipalvelu auttaa tiedon hyödyntämisessä tarjoamalla organisaation jokaiselle tasolle käyttäjäkohtaiset raportointinäkymät ja raportit tiedontarpeen mukaan. Roidun raportointipalvelun avulla kerätyn asiakaskokemustiedon analysointi ja hyödyntäminen on tehty mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi. Roidun ratkaisu on helppo istuttaa osaksi asiakastiedolla johtamisen kokonaisratkaisuasi. Roidu tarjoaa modernit rajapinnat kokemustiedon viemiseksi osaksi liiketoiminnan muita mittareita ja ulkoisia BI-järjestelmiä.Roidun ratkaisut asiakaskokemuksen mittaamiseen

lomake-ikoni
Avoimen palautteen analyysi

Tiedätkö, mistä asiakkaasi antavat palautetta? Tekstipalautteesta kootaan automaattisesti avainsanalista. Avainsanapilvellä esitetään helposti hahmotettavassa muodossa mitkä aiheet tai sanat toistuvat palautteessa usein. Tiedätkö, millaisen asenteen avoin palaute ilmaisee? Tekoäly luokittelee vapaan tekstipalautteen automaattisesti positiiviseksi, negatiiviseksi tai neutraaliksi.
Lue lisää

mittaus-ikoni
Roidu – Paras kysely- ja raportointijärjestelmä

Kokemusdataa voidaan rikastaa viemällä se osaksi organisaation omia mittaristoja tai järjestelmiä (esim. BI-työkalut). Kun asiakas- tai henkilöstökyselyn data yhdistetään rajapinnan kautta muihin tietolähteisiin, voidaan vertailla esimerkiksi asiakaskokemuksen, myynnin hit raten tai asiakasmäärien yhteyttä. Olemme myös toteuttaneet asiakkaillemme integraatioita, jotka yhdistävät CRM-järjestelmän ja kyselyn lähettämisen. Tämä mahdollistaa sen, että kysely triggeröityy valituista kohtaamispisteistä automaattisesti ja lähtee asiakkaalle vastattavaksi.
Lue lisää

lomake-ikoni
Sähköposti- ja tekstiviestikyselyt

Kyselyt voi lähettää vastattavaksi myös sähköpostin tai tekstiviestin välityksellä. Voit ajastaa sopivan lähetysajankohdan tai tehdä lähetyksen jonkin tapahtuman jälkeen. Kyselyn voi myös upottaa verkkosivulle. Kyselyiden tulosten näyttäminen on mahdollista reaaliajassa nettisivuilla. Roidun rajapinnan avulla voit myös hakea tuloksia mukaan lähetykseen. Tekstiviestit lähtevät koneellisesti joten niitä on helppo lähettää paljon.
Lue lisää

ipad-ikoni
Palautelaitteilla massoittain palautetta

Roidun palautelaitteilla saat arvokasta tietoa asiakastyytyväisyydestä, liiketoiminnan kehityskohteista ja nopeaa reagointia vaativista ongelmista. Kyselyt tyylitellään brändi-ilmeesi mukaisesti, jolloin ne näyttäytyvät raikkaina ja houkuttelevina. Visuaaliset ja käyttäjäystävälliset kyselyt erottuvat ja keräävät paljon vastauksia. Toimitamme myös palautelaitteet edustavasti brändättynä.
Lue lisää

käsi-ikoni
Palautelaite, jota ei tarvitse koskea

Touchless Feedback on palautelaite, jonka avulla asiakkaat voivat kertoa kokemuksestaan palautelaitteeseen koskematta. Palautelaitteen sensorit rekisteröivät palautteen asiakkaan pitäessä kättään valitun vastausvaihtoehdon edessä. Näin mahdollistetaan asiakaskokemuksen mittaaminen hygieenisesti ilman kosketusta missä tahansa ympäristössä.
Lue lisää

Ota yhteyttä

Voit olla yhteydessä suoraan myyntitiimiimme puhelimitse tai sähköpostitse. Vaihtoehtoisesti voit kertoa tarpeistasi tarkemmin oheisella lomakkeella.

Lauri Viitanen

Johan Fabritius

Johan Fabritius