Kotihoitopalvelu Sata – Hyvinvointia ja vähän päälle Roidun henkilöstö- ja asiakastyytyväisyys­kyselyiden avustuksella

Vuonna 2017 perustettu Kotihoitopalvelu 100 on kasvanut hurjaa vauhtia yhden naisen yrityksestä useammalla paikkakunnalla kotihoito- ja lääkäripalveluita tuottavaksi toimijaksi, jonka liiketoiminnan keskiössä ovat niin palveluiden korkean laadun kuin asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyden varmistaminenkin. 

Liiketoiminnan kasvaessa laadunhallinta on entistäkin tärkeämmässä roolissa, ja tätä tukeakseen Kotihoitopalvelu 100:n palvelupäällikkö Marianne Vehmas lähti etsimään vaihtoehtoja asiakas- ja henkilöstötyytyväisyysmittausten toimittajaksi. Yrityksen käytössä aiemmin ollut mittaustyökalu ei tarkoitukseen enää riittänyt: puuttuvat NPS-metriikat sekä alhainen vastausprosentti saivat yrityksen etsimään uutta, monipuolisempaa työkalua käyttöönsä.

Kustannustehokkuus, käyttäjäystävällisyys sekä oston helppous avainasemassa toimittajavalinnassa

Vertailua tehdessään Marianne, yhdessä Kotihoitopalvelu 100:n toimitusjohtaja Elina Junnilan kanssa, kiinnitti erityistä huomiota palvelun helppokäyttöisyyteen. Ladattuaan Roidun verkkosivuilta asiakaskokemuksen mittaamisen aloittamisen oppaan, sai Marianne nopeasti tämän jälkeen yhteydenoton Roidun myyjältä, joka vakuutti molemmat naiset välittömästi asiantuntevuudellaan sekä asiakaslähtöisellä asenteellaan: “Ei ollut mikään perusmyyjä kyseessä”, Junnila nauraa, “ollaan monta kertaa jälkikäteenkin puhuttu siitä, miten hyvin Johan hommansa hoiti”.

Roidun lisäksi vertailussa oli mukana myös muita kilpailijoita, mutta lopulta Roiduun päädyttiin paitsi hyvän myyjän myös palvelun helppokäyttöisyyden sekä kustannustehokkuuden ansiosta. Ostoprosessi sekä käyttöönotto sujuivat erittäin helposti, ja nyt Kotihoitopalvelu 100 hyödyntääkin toimintansa kehityksessä kvartaaleittain lähetettäviä tekstiviesti- ja sähköpostikyselyitä. Ensimmäisen kierroksen tulokset puhuvat puolestaan: työntekijätyytyväisyyden NPS-lukema oli 90, asiakastyytyväisyyden 82, ja lisäksi kerätyn avoimen palautteen perusteella voidaan päätellä, että yritys todella elää sloganinsa “Hyvinvointia ja vähän päälle” mukaisesti – niin palvelun tuottajana kuin työnantajanakin. 

Asiakas- ja henkilöstötyytyväisyys­kyselyt toiminnan kehittämisen ja kasvun tukena

Roidun ratkaisun käyttöönoton jälkeen vastauksia on tullut huomattavasti aiempaa enemmän, ja lisäksi entistä parempi läpinäkyvyys toiminnan kehitystoimenpiteisiin sekä niiden vaikutuksiin kerää kiitosta: “Roidun ratkaisu tuo palvelun laadun entistä näkyvämmäksi koko organisaatiolle, ja lisäksi säännöllisyys auttaa näkemään muutosten vaikutuksia entistä tehokkaammin”, Junnila toteaa. Lisäksi hän painottaa, kuinka yrityksen kasvaessa muutoksista ja niiden vaikutuksista viestiminen sekä henkilöstön mukaanottaminen esimerkiksi palveluiden kehittämiseen ovat entistäkin tärkeämmässä roolissa, ja tähän Roidun mittauskokonaisuus antaa erinomaiset valmiudet. 

Seuraava kehitysaskel Kotihoitopalvelu 100:n taipaleella on jatkaa työtä kattavan laatukäsikirjan ja mahdollisen laatusertifioinnin saavuttamiseksi: näiden tärkeys on vain korostunut hyvinvointialueiden muodostumisen, uusille paikkakunnille laajentumisen sekä kasvavan henkilöstötarpeen myötä. Roidun toimittaman palvelun välityksellä kerätyn datan sekä Roidun toimialaspesifin asiantuntijuuden mahdollinen hyödyntäminen tulevaisuudessa tuovatkin tuntuvaa lisäarvoa tälle liiketoiminnan kannalta erittäin tärkeälle kehitysprosessille. 

"*" näyttää pakolliset kentät

Lataa Asiakaskokemuksen mittaaminen -opas

Täytä yhteystietosi, niin lähetämme oppaan sähköpostiisi

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.