Roidu – Paras kysely- ja raportointijärjestelmä

Roidu on markkinoiden kattavin asiakas- ja työntekijäkokemuksen mittaamisen ja raportoinnin ohjelmisto, joka mahdollistaa paitsi kokemustiedon monikanavaisen ja systemaattisen keräämisen, myös tehokkaan tiedolla johtamisen läpi organisaatiosi. Tutustu ja ota yhteyttä!

Roidun kysely- ja raportointipalvelu tarjoaa kaiken tarvittavan – ja vähän ylimääräistäkin

Roidun kysely- ja raportointipalvelun avulla laadit, hallinnoit ja analysoit asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyskyselyitäsi sekä niiden tuloksia helposti ja tehokkaasti. Käyttäjäystävälliset sekä brändisi mukaan kustomoidut kyselyt raportointiympäristöineen rakentuvat helposti asiantuntijoidemme avustuksella, jonka lisäksi voit luottaa siihen, että kyselykokonaisuutesi vastaa, mukautuu ja kasvaa organisaatiosi tarpeiden mukaan – nyt ja tulevaisuudessa. Lue lisää kattavista ominaisuuksista alta ja pyydä tarjous!

Rakenna, julkaise, hallinnoi

Oli kyse sitten verkkosivuille upotetusta, tekstiviestitse lähetettävästä tai fyysisen palautelaitteen välityksellä vastattavasta kyselystä, mahdollistaa helppokäyttöinen kysely- ja raportointipalvelumme käyttäjäystävällisten asiakas- ja työntekijätyytyväisyyskyselyiden rakentamisen, julkaisun sekä hallinnoinnin suoraan alustalta käsin nopeasti ja vaivattomasti – jopa itse niin halutessasi.

Helppokäyttöisyyden lisäksi palvelun käyttöönottoa sekä kokonaisvaltaista hyödyntämistä organisaatiosi kehittämisessä tukevat myös osaavat asiantuntijamme, jotka ovat mukana matkassasi koko asiakkuutesi ajan.

Roidun palautekyselyt toimivat monikanavaisesti
Powerbi tekstianalyysityökalun dataa

Raportoi ja analysoi

Roidun avulla pääset tutkimaan kerättyä dataa juuri sinun liiketoimintasi tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti rakennettujen selkeiden kuvaajien ja mittaristojen välityksellä. Kerätty data yhdessä Roidun raportointipalvelun kanssa tarjoaa työkaluja paitsi oikea-aikaiseen reagointiin, myös esimerkiksi erilaisten korrelaatioiden tehokkaampaan löytymiseen ja analysointiin. Voit lisäksi täydentää mittauskokonaisuuttasi lisäpalveluna toteutettavan monipuolisen, tekoälypohjaisen avoimen palautteen analyysin avulla, joka tuo raportointiin lisäsyvyyttä mm. erilaisten avainsanapilvien sekä asennejakaumien välityksellä.

Käsittele ja vertaile kerättyä palautetta

Roidun kysely- ja raportointipalvelussa voit ohjata palautteita tietyille henkilöille omassa organisaatiossasi. Käyttäjä saa sähköposti-ilmoituksen saapuneesta palautteesta, jonka jälkeen ohjelmistoon voidaan kirjoittaa kommentteja, miten palautteita on käsitelty sekä lisäksi vaihtaa palautteen tila. Tämän toiminnallisuuden ansiosta sinun on helppo seurata esimerkiksi sitä, moniko palaute on vielä käsittelemättä.

Roidun kysely- ja raportointipalvelu mahdollistaa lisäksi tehokkaan vertailun esimerkiksi eri toimipisteiden välillä: vain muutamalla klikkauksella saat suodatettua näkymiä haluamiesi parametrien perusteella, ja pääsetkin näin paremmin käsiksi esimerkiksi toimipistekohtaiseen suorituskykyyn tai työmotivaatioon vaikuttaviin tekijöihin.

Roidun palautekyselyt toimivat monikanavaisesti
Liidejä ja reaaliaikaista asiakaspalautetta

Integroi, julkaise ja jaa tietoa tehokkaasti

Roidu on mahdollista integroida myös muihin järjestelmiin: Roidun ohjelmistopalvelun REST API-rajapinnalla mahdollistetaan yksi- tai kaksisuuntainen liikenne; kerätyn datan vienti analysoitavaksi toisiin järjestelmiin, ja/tai asiakkaan tietojen tuonti Roidun ohjelmistopalveluun. Integraatioiden avulla Exceleiden pyörittämisen voi unohtaa ja tieto liikkuu ajantasaisesti ohjelmistosta toiseen. Integroinnin avulla tiedolla johtaminen tehostuu entistä enemmän.

Roiduun voidaan myös integroida organisaatiosi kirjautuminen SSO-projektilla helposti ja kustannustehokkaasti. Kertakirjautuminen eli single sign-on (SSO) antaa käyttäjälle pääsyn useisiin eri ohjelmistoihin yhdellä käyttäjätunnuksella.

Lisäksi Roidun keräämän tiedon julkaisu organisaatiosi muihin kanaviin kuten intranetiin tai esimerkiksi markkinointitarkoituksessa verkkosivustolle on erittäin helppoa.

Johda tiedolla

Voit luoda automaattisia sähköpostiraportteja halutuin väliajoin kustomoiden sisältöä perustuen esimerkiksi siihen, millaisessa roolissa vastaanottaja toimii.

Roidu tarjoaa loistavat työkalut asiakaskokemuksen sekä työtekijäkokemuksen kokonaisvaltaiseen hahmottamiseen; datapohjaiseen toiminnan kehittämiseen, sekä tehokkaaseen tiedolla johtamiseen. Kerätty tieto on mm. helppo integroida muihin käytössä oleviin BI-työkaluihin, ja tuoda se näin kiinteäksi osaksi liiketoiminnan muuta mittaristoa. Lisäksi Roidu mahdollistaa myös tehokkaan ja oikea-aikaisen reagoinnin: voit esimerkiksi luoda automaattisia hälytyksiä perustuen muutoksiin ennalta määriteltyjen kysymysten vastauksissa.

Näillä keinoilla mittaat asiakastyytyväisyyttä luotettavasti ja kattavasti

lomake-ikoni
Avoimen palautteen analyysi

Tiedätkö, mistä asiakkaasi antavat palautetta? Tekstipalautteesta kootaan automaattisesti avainsanalista. Avainsanapilvellä esitetään helposti hahmotettavassa muodossa mitkä aiheet tai sanat toistuvat palautteessa usein. Tiedätkö, millaisen asenteen avoin palaute ilmaisee? Tekoäly luokittelee vapaan tekstipalautteen automaattisesti positiiviseksi, negatiiviseksi tai neutraaliksi.
Lue lisää

lomake-ikoni
Sähköposti- ja tekstiviestikyselyt

Kyselyt voi lähettää vastattavaksi myös sähköpostin tai tekstiviestin välityksellä. Voit ajastaa sopivan lähetysajankohdan tai tehdä lähetyksen jonkin tapahtuman jälkeen. Kyselyn voi myös upottaa verkkosivulle. Kyselyiden tulosten näyttäminen on mahdollista reaaliajassa nettisivuilla. Roidun rajapinnan avulla voit myös hakea tuloksia mukaan lähetykseen. Tekstiviestit lähtevät koneellisesti joten niitä on helppo lähettää paljon.
Lue lisää

ipad-ikoni
Palautelaitteilla massoittain palautetta

Roidun palautelaitteilla saat arvokasta tietoa asiakastyytyväisyydestä, liiketoiminnan kehityskohteista ja nopeaa reagointia vaativista ongelmista. Kyselyt tyylitellään brändi-ilmeesi mukaisesti, jolloin ne näyttäytyvät raikkaina ja houkuttelevina. Visuaaliset ja käyttäjäystävälliset kyselyt erottuvat ja keräävät paljon vastauksia. Toimitamme myös palautelaitteet edustavasti brändättynä.
Lue lisää

käsi-ikoni
Palautelaite, jota ei tarvitse koskea

Touchless Feedback on palautelaite, jonka avulla asiakkaat voivat kertoa kokemuksestaan palautelaitteeseen koskematta. Palautelaitteen sensorit rekisteröivät palautteen asiakkaan pitäessä kättään valitun vastausvaihtoehdon edessä. Näin mahdollistetaan asiakaskokemuksen mittaaminen hygieenisesti ilman kosketusta missä tahansa ympäristössä.
Lue lisää

Ota yhteyttä

Voit olla yhteydessä suoraan myyntitiimiimme puhelimitse tai sähköpostitse. Vaihtoehtoisesti voit kertoa tarpeistasi tarkemmin oheisella lomakkeella.

Lauri Viitanen

Johan Fabritius

Johan Fabritius