Asiakas- ja työtekijäkokemuksen kehittäminen yksityisen sektorin organisaatioissa

Kattava kokonaisratkaisumme asiakas- ja työntekijäkokemuksen mittaamiseen, raportointiin, analysointiin sekä hyödyntämiseen toiminnan kehittämisessä on käytössä jo usealla yksityisen sektorin yrityksellä niin liikenteen, teollisuuden, kiinteistöhuollon, vähittäiskaupan kuin esimerkiksi ravintola-alan toimijallakin – lue, miten voisimme auttaa juuri sinun liiketoimintaasi ja ota yhteyttä!

Kehitä myyntiäsi, työnantajamielikuvaasi ja liiketoimintaasi kattavan kokemustiedon avulla

Asiakas- ja työntekijäkokemuksen johtaminen ovat olennainen osa liiketoimintakehitystä sekä liiketoiminnan kannattavaa kasvua. Avaimet onnistuneeseen kehitystyöhön löytyvät sekä laadukkaasta että ajantasaisesta datasta, joka ottaa kattavasti huomioon jokaisen vaiheen niin asiakkaan kuin työntekijänkin polulla: pelkät hymynaamat eivät riitä, vaan kokonaisvaltainen mittauskokonaisuus vaatii onnistuakseen niin monikanavaisuutta, yrityksen liiketoimintakohtaista ymmärrystä ja sen mukaan räätälöityä ratkaisua kuin asiantuntijaosaamistakin.

Roidun kokonaisratkaisu on tätä ja vielä enemmän: se on täysin tarpeisiisi räätälöity ratkaisu, jossa jokainen kosketuspiste otetaan huomioon – olipa kyse sitten verkkokaupasta tai muusta digitaalisesta palvelusta, fyysisestä asiointipisteestä, yhteydenotosta asiakaspalveluun tai tuotteen toimituksesta. Asiantuntijamme ovat mukanasi koko asiakkuutesi ajan, jotta voit varmistua siitä, että kerätty data tukee tarkoitustaan ja sen merkitys ymmärretään. Palvelumme ja asiantuntijoidemme ansiosta jokainen vaihe yrityksesi, asiakkaasi ja työntekijäsi matkalla saa ansaitsemansa huomion.

Roidun kokonaispalvelu sisältää:

  • Näyttävän, asiakkaan visuaalisen brändi-ilmeen mukaisen ja käyttäjäystävällisen kyselyn.
  • Monipuolisen, reaaliaikaisen online-raportointityökalun sekä sähköpostiraportoinnit, jotka näyttävät käyttäjäkohtaisesti olennaisen tiedon selkeinä kuvaajina ja mittareina.
  • Tarvittavat integraatiot asiakkaan omiin järjestelmiin kyselyiden lähettämiseksi tai tulosdatan viemiseksi osaksi muita järjestelmiä.
  • Henkilökohtaisen yhteyshenkilön ja ystävällisen tukipalvelun puhelimitse ja sähköpostitse.
  • Jos palaute kerätään fyysisessä kohtaamispisteessä, Roidu tarjoaa tablet-palautelaitteet datayhteyksineen sekä tukevan, asiakkaan visuaalisen ilmeen mukaisesti brändätyn telineen. Palautelaitepalveluun kuuluu ylläpito, huolto ja takuu: huolehdimme, että palautelaitteet ja -järjestelmä ovat toiminnassa. Jos laite rikkoutuu, korjaamme tai vaihdamme sen ilman lisäkustannuksia.
Maskun asiakaspalautekysely
“Tulokset ovat johtaneet päällikkö- ja henkilöstötason muutoksiin sekä lisäkoulutuksiin; erityisesti luottamushenkilöiden odotetaan johtavan omalla esimerkillään – ei pelkästään puheissa, vaan myös teoissa”
Topi Nieminen, myyntijohtaja
Maskun Kalustetalo

Mittaa, analysoi, kehitä – ja kasvata myyntiäsi

Oli kyse sitten yksittäisen myyjän suorituksesta, tuotekategoriakohtaisesta tietämyksestä tai esimerkiksi toimipisteen esihenkilötyöskentelystä, oikein suunniteltu ja toteutettu mittauskokonaisuus tuo ongelmakohdat ja onnistumiset esille tehokkaasti ja oikea-aikaisesti ostopolun sekä työsuhteen jokaisessa vaiheessa. Kerätyn laadukkaan ja ajantasaisen datan sekä selkeiden visualisointien avulla kehität myyntiäsi ja liiketoimintaasi, henkilöstösi osaamista sekä esimerkiksi työtyytyväisyyttä systemaattisesti, sekä reagoit muutoksiin nopeasti niiden vaatimalla tavalla. Näet lisäksi sekä asiakas- että työntekijäkokemusdatan yhdestä näkymästä, ja voit esimerkiksi arvioida niiden kehitystä suhteessa toisiinsa selkeiden kuvaajien avulla.

Roidun valikoimasta löydät ratkaisun kaikkeen mitä kokemustiedon kokonaisvaltaiseen keräämiseen tarvitset myymälässäsi, verkkokaupassasi tai esimerkiksi toimistollasi: oli kyse niin fyysisistä palautelaitteista, tekstiviesti- ja sähköpostikyselyistä, avoimen palautteen analysoinnista, verkkosivuille tai applikaatioosi upotettavista kyselyistä tai kaikkien näiden saumattomasta kokonaisratkaisusta, löydät ratkaisun meiltä.

Roidun palautekyselyt toimivat monikanavaisesti
Liidejä ja reaaliaikaista asiakaspalautetta

Tehokasta tiedonjakoa ja uusia työkaluja myyntiin ja markkinointiin

Tiedon jakaminen läpi organisaatiosi onnistuu Roidun avulla käden käänteessä: raportteja ja niistä esimerkiksi roolikohtaisesti suodatettuja näkymiä voidaan välittää automaattisesti valitulla frekvenssillä sähköpostitse; otteita raporteista voidaan helposti upottaa ulkoisille alustoille kuten intranetiin tai verkkosivuille, tai voit integroida Roidun osaksi liiketoimintasi muita käytössä olevia järjestelmiä avoimen rajapinnan välityksellä.

Kokemustiedon jakaminen myös ulkoisesti kannattaa: esimerkiksi NPS-lukeman upottaminen verkkosivuille tai positiivisen avoimen palautteen hyödyntäminen myyntiargumenteissa tuovat kerätyn datan näkyväksi osaksi yrityksen myyntiä ja markkinointia. Työntekijätyytyväisyyskyselyiden tuloksista saat lisäpontta työnantajamielikuvasi kehittämiseen tuomalla kerätyn palautteen osaksi työpaikkailmoituksiasi, haastatteluprosessiasi sekä esimerkiksi uuden työntekijän perehdytysmateriaaleja.

Miksi Roidu?

ipad-ikoni

Markkinoiden kattavin mittaus- ja raportointiympäristö

Roidun mittauskokonaisuus tarjoaa ratkaisun kokemustiedon tehokkaaseen keräämiseen niin fyysisistä kuin digitaalisistakin kohtaamisista. Raportointiympäristömme kokoaa kerätyn datan yhteen visuaalisiksi ja helppokäyttöisiksi dashboardeiksi, joista haluttu tieto on helppo suodattaa ja mm. erilaisten korrelaatioiden löytyminen tehostuu huomattavasti. Ympäristö voidaan integroida muihin liiketoimintasi käytössä oleviin alustoihin, ja tietoa on helppo jakaa eri sidosryhmille haluamallasi tavalla.

mittaus-ikoni

Näköisesi ratkaisu avaimet käteen
-toimituksena

Kyselyiden ja fyysisten palautelaitteiden ulkonäkö, kyselyidesi sisältö sekä dashboard-näkymät kustomoidaan aina haluamallasi tavalla ja brändi-ilmeesi mukaisesti. Toimitamme ratkaisumme aina avaimet käteen -palveluna, jonka lisäksi mittauskokonaisuutta sekä näkymiä on helppo muokata myös itse niin halutessaan. Asiakaspalvelumme sekä asiantuntijamme ovat apunasi koko asiakkuutesi ajan.

käsi-ikoni

Suomalaista suunnittelua

Asiakkaisiimme kuuluu niin logistiikka-, ravintola-, teollisuuden ja matkailualan sekä vähittäiskaupan yrityksiä, joiden lisäksi olemme markkinajohtaja terveydenhuollon alalla. Kehitämme ratkaisujamme aina asiakas edellä, ja hyödynnämmekin kehitystyössä keräämäämme kokemustietoa systemaattisesti. Olemme suomalainen yritys, jonka suunnittelutyölle on myönnetty Design from Finland ja Avainlippu -tunnukset.


Roidun ratkaisut asiakaskokemuksen mittaamiseen

lomake-ikoni
Avoimen palautteen analyysi

Tiedätkö, mistä asiakkaasi antavat palautetta? Tekstipalautteesta kootaan automaattisesti avainsanalista. Avainsanapilvellä esitetään helposti hahmotettavassa muodossa mitkä aiheet tai sanat toistuvat palautteessa usein. Tiedätkö, millaisen asenteen avoin palaute ilmaisee? Tekoäly luokittelee vapaan tekstipalautteen automaattisesti positiiviseksi, negatiiviseksi tai neutraaliksi.
Lue lisää

mittaus-ikoni
Roidu – Paras kysely- ja raportointijärjestelmä

Kokemusdataa voidaan rikastaa viemällä se osaksi organisaation omia mittaristoja tai järjestelmiä (esim. BI-työkalut). Kun asiakas- tai henkilöstökyselyn data yhdistetään rajapinnan kautta muihin tietolähteisiin, voidaan vertailla esimerkiksi asiakaskokemuksen, myynnin hit raten tai asiakasmäärien yhteyttä. Olemme myös toteuttaneet asiakkaillemme integraatioita, jotka yhdistävät CRM-järjestelmän ja kyselyn lähettämisen. Tämä mahdollistaa sen, että kysely triggeröityy valituista kohtaamispisteistä automaattisesti ja lähtee asiakkaalle vastattavaksi.
Lue lisää

lomake-ikoni
Sähköposti- ja tekstiviestikyselyt

Kyselyt voi lähettää vastattavaksi myös sähköpostin tai tekstiviestin välityksellä. Voit ajastaa sopivan lähetysajankohdan tai tehdä lähetyksen jonkin tapahtuman jälkeen. Kyselyn voi myös upottaa verkkosivulle. Kyselyiden tulosten näyttäminen on mahdollista reaaliajassa nettisivuilla. Roidun rajapinnan avulla voit myös hakea tuloksia mukaan lähetykseen. Tekstiviestit lähtevät koneellisesti joten niitä on helppo lähettää paljon.
Lue lisää

ipad-ikoni
Palautelaitteilla massoittain palautetta

Roidun palautelaitteilla saat arvokasta tietoa asiakastyytyväisyydestä, liiketoiminnan kehityskohteista ja nopeaa reagointia vaativista ongelmista. Kyselyt tyylitellään brändi-ilmeesi mukaisesti, jolloin ne näyttäytyvät raikkaina ja houkuttelevina. Visuaaliset ja käyttäjäystävälliset kyselyt erottuvat ja keräävät paljon vastauksia. Toimitamme myös palautelaitteet edustavasti brändättynä.
Lue lisää

käsi-ikoni
Palautelaite, jota ei tarvitse koskea

Touchless Feedback on palautelaite, jonka avulla asiakkaat voivat kertoa kokemuksestaan palautelaitteeseen koskematta. Palautelaitteen sensorit rekisteröivät palautteen asiakkaan pitäessä kättään valitun vastausvaihtoehdon edessä. Näin mahdollistetaan asiakaskokemuksen mittaaminen hygieenisesti ilman kosketusta missä tahansa ympäristössä.
Lue lisää

Ota yhteyttä

Voit olla yhteydessä suoraan myyntitiimiimme puhelimitse tai sähköpostitse. Vaihtoehtoisesti voit kertoa tarpeistasi tarkemmin oheisella lomakkeella.

Lauri Viitanen

Johan Fabritius

Johan Fabritius