Roidu yrityksenä

Olemme asiakaskokemuksen mittaamiseen ja johtamiseen liittyvien ratkaisujen markkinajohtaja Suomessa

Roidu Oy tarjoaa teknisiä ratkaisuja, joiden avulla mitataan ja analysoidaan asiakaskokemusta sekä kehitetään organisaatioiden toimintaa niin yrityksissä kuin julkisella sektorilla. Roidu on ripeästi kasvava ohjelmistoyritys, jolla on vankka asema asiakaskokemuksen mittaamisessa Suomessa.

Roidun arvot

Hyväksymme
Hyväksymme toisemme, toistemme ajatukset ja näkökulmat.
Hyväksynnän kautta olemme rohkeita ja kehitymme.
Hyväksymme myös epäonnistumiset ja olemme rehellisiä.

Olemme kiinnostuneita
Välitämme toisistamme, hyvinvoinnista ja asiakkaista.
Tunnemme asiakkaat, alan ja toisemme.
Kehitämme ja vahvistamme asiantuntijuuttamme jatkuvasti oppien.

Teemme laadulla ja asiakaslähtöisesti
Kuuntelemme ja tarkennamme, jotta ymmärrämme toisiamme ja asiakkaitamme.
Pohdimme yhdessä vaikeisiin asioihin yksinkertaisia ratkaisuja.
Toteutamme laadulla meitä ja asiakasta helpottavia ratkaisuja

Roidun tarina

Yhdestä kysymyksestä asiakaskokemuksen mittaamisen edelläkävijäksi

Roidun tarina sai alkunsa kahden miehen intohimosta auttaa organisaatioita ottamaan kaikki irti asiakaspalautteistaan. Sittemmin yritys on kasvanut tiedon keräämisen, asiakaskokemuksen mittaamisen ja raportoinnin innovatiiviseksi asiantuntijaksi. Suomalaisen designin ja teknologian yhdistävät ratkaisut ovat vieneet Roidun myös kansainvälisille markkinoille.

Roidu ratkaisi ongelman

Kymmenen vuotta sitten asiakastyytyväisyyttä mitattiin pääasiassa paperisilla palautelomakkeilla tai laajoilla kyselytutkimuksilla 1–2 vuoden välein. Helppoa ja nopeaa tapaa kohdennetun asiakaspalautteen jättämiseksi ei ollut. Asiakkaan antama huono arvio esimerkiksi terveysasemalla saattoi johtua lukuisista asioista: pitkästä jonotusajasta, täydestä parkkipaikasta tai negatiivisesta kohtaamisesta lääkärin kanssa. Mutta koska vastauksia ei kohdennettu palvelukohtaisesti, oli asioiden korjaaminen lähes mahdotonta.

Roidun perustajat, Arttu Viitanen ja Antti Niinikoski, kiinnittivät tuolloin huomiota yritysten tapoihin kerätä asiakaspalautetta. He kartoittivat yritysten kokemuksia kysyen, onko palautekyselyiden tuottamasta tiedosta oikeasti hyötyä. Kävi nopeasti ilmi, että puutteita oli monessakin suhteessa. Laajoja kyselyitä harvakseltaan toteutettaessa tuloksena on vain tietyn aikavälin otos ja lisähaasteena asiakkaan ajan vieminen. Jatkuvalle ja reaaliaikaiselle palautteen keräämiselle oli selvää tilausta.

Ensimmäiset tablet-tietokoneet tulivat markkinoille vuonna 2010. Uusi laiteinnovaatio mahdollisti liike-elämälle ennenäkemättömiä viestintäratkaisuja ja Roidu ryhtyikin ensimmäisten joukossa toteuttamaan julkisiin tiloihin tablettipohjaisia asiakaspalautekyselyitä. Tabletit asennettiin lattia- ja pöytätelineisiin, jolloin palautteen kerääminen tapahtui asiakkaan nenän edessä. Ohjelmistoja ja telineitä on vuosien varrella kehitetty uusien innovaatioiden myötä ja asiakasyritysten tarpeita kuunnellen.

Monikanavaisesti täsmätietoa

Artulle ja Antille on ollut alusta lähtien selvää, että asiakasyrityksille tulee rakentaa aina yksilöllisesti räätälöity kokonaisuus suurimman mahdollisen hyödyn takaamiseksi. Niinpä Roidu luo hyvällä tavalla muokaten toteutuksen aina hyvällä tavalla asiakkaan prosesseihin sopiviksi. Kyselyt tehdään visuaalisesti houkutteleviksi, helppokäyttöisiksi ja nopeiksi vastata asiakkaan toiveiden ja visuaalisen ilmeen mukaan. Kysymykset ja käytettävät palautekanavat valitaan aina toteutuskohteen ja tavoitteiden perusteella. Roidun ratkaisu on helppo istuttaa osaksi asiakastiedolla johtamisen kokonaisratkaisua.

Vaikka Roidu on tuonut tablettien rinnalle muitakin ratkaisuja palautteen keräämiseen, ovat palautelaitteet yhä tärkein kanava laadukkaiden vastausten ja kattavan otannan saamiseksi fyysisestä kohtaamispiteestä asiakkaan kanssa. Roidun arvot asiakaskeskeisyys, asiantuntijuus, jatkuva kehittyminen sekä vastuu ja välittäminen ovat edelleen kaiken tekemisen vahva perusta.

Tutustu Roidun palveluihin ja aloita asiakaskokemuksen kehittäminen kätevällä kokonaisratkaisullamme.