Ketterämpää ohjelmistokehitystä Scrumin avulla

Roidun tuotekehitystä tehdään ketterästi Scrum metodologiaa hyödyntäen. Roidun tuotekehitys on jatkuvaa ja työtä tehdään parin viikon mittaisissa sprinteissä. Scrumissa on tärkeää keskittyä eniten arvoa tuottavien tehtävien tekemiseen, hyvään kommunikointiin ja tiimityöhön.

Mitä Scrum tarkoittaa käytännössä?

Scrumtiimi on itseohjautuva ja vastaa itse projektin menestymisestä. Roidun tuotekehitys koostuu tuoteomistajasta, kehitystiimistä ja scrum masterista. Tuoteomistaja vastaa tuotteen kehitysjonosta. Tuoteomistajalta vaaditaan priorisointitaitoja ja päätöksentekokykyä, kommunikaatiotaitoja, ymmärrystä alasta ja asiakkaiden tarpeista sekä joustavuutta. Scrum masterin on tulee olla valmis tukemaan tiimiä ja pyrkiä jatkuvaan kehittymiseen. Kehitystiimiä edustaa useampi henkilö ja he vastaavat itse tuotekehityksen toteutuksesta. Hyvässä tuotekehitystiimissä on monipuolista osaamista, sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin, sopivassa suhteessa itsenäisyyttä ja tiimityöskentelyä, avointa kommunikaatiota ja mahdollisuus jatkuvaan oppimiseen.

Sprintit kestävät 1–4 viikkoa, jotka alkavat backlogin läpikäymisellä ja sprintin suunnitelulla. Suunnittelussa tehtävät pilkotaan pienempiin osiin. Sprintin ajan kehitystiimi pitää daily-palavereja, joissa keskustellaan sprintin tehtävien edistymistä. Sprintin lopussa on sprintin katselmointi, jossa käydään läpi aikaansaatu lopputulos. Sprintin lopussa on tapaaminen tiimin kesken, jota kutsutaan retroksi. Retrolla pyritään toiminnan jatkuvaan parantamiseen ja keskustellen pohditaan, mitä voitaisiin tehdä jatkossa entistä paremmin. Sprinteillä pyritään iteratiiviseen kehittämiseen ja toiminnan joustavuuteen.

Roidun arvojen mukaisesti – Kehitämme ja vahvistamme asiantuntijuuttamme jatkuvasti oppien

Roidun tuotekehitys käyttää Jira-ohjelmistoa apuna työn suunnittelussa. Roidun tuotekehityksessä halutaan panostaa hyvään käytettävyyteen, innovatiivisuuteen ja asiakaslähtöisyyteen. Scrum on auttanut Roidun tuotekehitystä entistä parempaan tekniseen suunniteluun, tiimityön ja kommunikaation parantumiseen sekä itseohjautuvuuteen.