Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Myynti

Lauri Viitanen
050 342 3536

Arttu Viitanen
050 545 9598
Lähetä viesti myyjälle
Asiakaspalvelu

Kuinka voimme auttaa? Jätä meille yhteydenottopyyntö niin palaamme asiaan mahdollisimman pian. Haluatko olla yhteydessä myyntiin vai asiakaspalveluun ja tukeen?

  Asiani koskee:


   Olen kiinnostunut:

    Asiani koskee laskutusta.


    Roidun tarina

    Yhdestä kysymyksestä asiakaskokemuksen mittaamisen edelläkävijäksi

    Roidun tarina sai alkunsa kahden miehen intohimosta auttaa organisaatioita ottamaan kaikki irti asiakaspalautteistaan. Sittemmin yritys on kasvanut tiedon keräämisen, asiakaskokemuksen mittaamisen ja raportoinnin innovatiiviseksi asiantuntijaksi. Suomalaisen designin ja teknologian yhdistävät ratkaisut ovat vieneet Roidun myös kansainvälisille markkinoille.

    Roidu ratkaisi ongelman

    Kymmenen vuotta sitten asiakastyytyväisyyttä mitattiin pääasiassa paperisilla palautelomakkeilla tai laajoilla kyselytutkimuksilla 1–2 vuoden välein. Helppoa ja nopeaa tapaa kohdennetun asiakaspalautteen jättämiseksi ei ollut. Asiakkaan antama huono arvio esimerkiksi terveysasemalla saattoi johtua lukuisista asioista: pitkästä jonotusajasta, täydestä parkkipaikasta tai negatiivisesta kohtaamisesta lääkärin kanssa. Mutta koska vastauksia ei kohdennettu palvelukohtaisesti, oli asioiden korjaaminen lähes mahdotonta.

    Roidun perustajat, Arttu Viitanen ja Antti Niinikoski, kiinnittivät tuolloin huomiota yritysten tapoihin kerätä asiakaspalautetta. He kartoittivat yritysten kokemuksia kysyen, onko palautekyselyiden tuottamasta tiedosta oikeasti hyötyä. Kävi nopeasti ilmi, että puutteita oli monessakin suhteessa. Laajoja kyselyitä harvakseltaan toteuttaessa tuloksena on vain tietyn aikavälin otos ja lisähaasteena asiakkaan ajan vieminen. Jatkuvalle ja reaaliaikaiselle palautteen keräämiselle oli selvää tilausta.

    Ensimmäiset tablet-tietokoneet tulivat markkinoille vuonna 2010. Uusi laiteinnovaatio mahdollisti liike-elämälle ennenäkemättömiä viestintäratkaisuja ja Roidu ryhtyikin ensimmäisten joukossa toteuttamaan julkisiin tiloihin tablettipohjaisia tyytyväisyyskyselyitä. Tabletit asennettiin lattia- ja pöytätelineisiin, jolloin palautteen kerääminen tapahtui asiakkaan nenän edessä. Ohjelmistoja ja telineitä on vuosien varrella kehitetty uusien innovaatioiden myötä ja asiakasyritysten tarpeita kuunnellen.

    Palautelaitteilla täsmätietoa tyytyväisyydestä

    Artulle ja Antille on ollut alusta lähtien selvää, että asiakasyrityksille tulee rakentaa aina yksilöllisesti räätälöity kokonaisuus suurimman mahdollisen hyödyn takaamiseksi. Niinpä Roidu luo kyselyt visuaalisesti houkutteleviksi, helppokäyttöisiksi ja nopeiksi vastata asiakkaan toiveiden ja visuaalisen ilmeen mukaan. Vastaajien mielenkiintoa ylläpidetään vaihtuvilla ja relevanteilla kysymyksillä sekä pelimäisellä grafiikalla. Myös tabletin kätevä koko ja keveys saavat kiitosta.

    Vaikka Roidu on sittemmin tuonut tablettien rinnalle lukuisia muitakin ratkaisuja, ovat ne yhä tärkein kanava laadukkaiden vastausten ja kattavan otannan saamiseksi. Roidun arvot asiakaskeskeisyys, asiantuntijuus, jatkuva kehittyminen sekä vastuu ja välittäminen ovat edelleen kaiken tekemisen vahva perusta.

    Lauri Viitanen

    Customer Success Manager

    050 342 3536