Asiakaskokemus @TBM2019

Tampere business meet 2020 suositteluindeksi

Tampere Business Meet järjestettiin toista kertaa 23.9.2019 ja reilut tuhat ihmistä saapui Tampere-talolle kuuntelemaan hyödyllisiä valmennuksia, valovoimaisia keynote- ja inspiroivia asiantuntijapuheenvuoroja. Läpi TBM:n oli erilaisia verkostoitumismahdollisuuksia ja päivän kruunasi huikeat iltajatkot. TBM:n punainen lanka oli tänä vuonna moderni myynti, asiakaskokemus ja palvelumuotoilu.

Hyvän asiakaskokemuksen merkitys nousi olennaisesti esiin valmennuksissa ja puheenvuoroissa. Tietenkin myös tapahtuman järjestäjä Tammerkosken Nuorkauppakamari halusi varmistaa tarjoavansa vierailleen priimaa, joten Roidu toimi tapahtuman yhteistyökumppanina mittaamassa TBM:n asiakaskokemusta reaaliajassa. Vierailijat saivat jättää palautetta kokemuksestaan palautelaitteilla, joiden NPS-tulosta pystyi seuraamaan reaaliaikaisesti Tampere-talon näytöiltä. Jälkikäteen vierailijoille lähetettiin vielä linkki samaiseen kyselyyn, jotta kaikki arvokas asiakaspalaute saatiin kerättyä talteen.

69% vastaajista suosittelee

Palautetta tuli huima määrä: PUOLET vierailijoista kertoi asiakaskokemuksestaan joko paikan päällä tai jälkikäteen. Ja asiakastyytyväisyys olikin huipussaan: 69% vastaajista oli tapahtuman suosittelijoita eli antoivat 9 tai 10 ja vain 8% vierailijoista oli arvostelijoita eli niitä, jotka antoivat arvosanaksi 0-6. Tapahtuman NPS® oli 60, mikä on aivan erinomainen tapahtuman NPS:ksi. (Lue lisää NPS-luvusta.)

”Halusimme tarjota edullisella hinnalla loistavan tapahtuman, missä todellakin onnistuttiin. Lippuja myytiin haitarilla 35-65eur ja tapahtuma myytiinkin nopeasti loppuun. Lisäksi onnistuimme vapaaehtoisvoimin järjestelyissä kohtuullisen hyvin. Parasta olivat paitsi ihmisten hymyt, mutta myös tiimin asenne, jolla selvittiin asiaan kuuluvista yllättävistä tilanteista ja haasteista”, kommentoi projektipäällikkö Henri Tuliniemi.

Huimat 82% vierailijoista piti puheenvuoroja hyödyllisinä oman ammatillisen kehittymisen kannalta. Tapahtuman parhaaksi anniksi listattiin ei niin yllättäen keynote-puheenvuorot, uudet ajatukset ja ideat sekä verkostoituminen. Avoin palaute oli myös täynnä kiitosta ja kehuja. Ensi kerralle toivottiin toimivampia tila- ja tapahtumajärjestelyjä: tuhannen ihmisen liikuttelu ja infoaminen ei sujunut ihan saumattomasti. Lisäksi toivottiin joustavampia valmennuspolkuja: vierailijat olisivat halunneet valita vapaasti mielenkiintoisimmat puheenvuorot valitsemistaan valmennuspoluista huolimatta.

”Tulokset on aivan loistavat, tämä yllätti meidät itsekin. 60 tai suurempi tulos merkitsee erityisen onnistunutta tapahtumaa, jolla oli paljon vahvuuksia, mutta tietenkin myös kehityskohteensa. Olemme todella tyytyväisiä runsaaseen palautteen määrään. Roidun asiantunteva kysely takasi meille myös runsaasti kehitysideoita ja seuraava TBM on varmasti tätäkin vuotta valmiimpi paketti”hehkuttaa Markus Koskinen TBM:ltä innoissaan.