Hammaspiste

Hammaspiste käyttää Roidun palautelaitteita

Vuosikymmeniä kestäviä asiakassuhteita luodaan tekemällä asiakkaalle kotoisa, tervetullut olo ja vastaamalla asiakkaan toiveisiin ja odotuksiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Mikset rakastuisi hammaslääkäriisi?

Neuvottelupöydän päässä istuu hyvin omaperäinen ja vauhdikas hammaslääkäri Yrjö Niemi. Hän yrittää värikkäin sanankääntein vakuuttaa markkinointipäällikköään siitä, ettei tämä ole kohdannut sitä oikeaa hammaslääkäriä vielä, koska ei ole sitoutunut käymään yhdellä ja samalla sijainnista ja hinnasta riippumatta. “Rakastu hammaslääkäriisi”, huudahtaa Niemi ennen kuin listaa syitä siihen, miksi asiakkaat palaavat heille hoidettavaksi vuosikymmenestä toiseen.

Asiakastyytyväisyydestä Niemi nimittäin tietää jotakin, sillä hänen työpaikallaan on todennäköisesti Suomen tyytyväisimmät asiakkaat, vertailukohtana usean sadan toimipisteen tulokset. HammasPisteen eteisessä Roidun palautelaite mittaa asiakaskokemusta ja päivästä toiseen asiakastyytyväisyys on huipussaan. “Asiakkaat tietävät saavansa meiltä extra-laatua”, kommentoi Niemi huippulukuja. HammasPisteen asiakastyytyväisyyden NPS-luku on huimat 100. Avoin palaute on poikkeuksetta kehuja ja kiitosta henkilökunnan ammattitaidosta, mutta myös iloisesta ja huomioivasta asenteesta ja vastaanotosta.

Energisyys ja ennakkoluulottomuus heijastuvat paitsi henkilökunnasta myös asiakkaista

HammasPisteellä asiakkaat kohdataan aidosti ja energisyys ja ennakkoluulottomuus heijastuvat paitsi henkilökunnasta myös asiakkaista. Hammaslääkäri Niina Palukka on sitä mieltä, että heille on kertynyt tietynlainen asiakaskunta, joka arvostaa paikan persoonallista ja pirskahtelevaa ilmapiiriä. “Välillä tulee toisen hammaslääkärin potilaita käymään ja he ovat luonteeltaan ihan erilaisia kuin ne, jotka ovat omiksi asiakkaiksi ajautuneet”, Palukka kertoo. Ei ilmapiiri itsestään synnykään, vaan se on HammasPisteellä sydämen asia: asiakkaita kuunnellaan herkällä korvalla ja heidän toiveidensa mukaan ollaan valmiita joustamaan.

Voisi kuvitella, että erittäin korkea asiakastyytyväisyys on pelkästään hyvä asia, mutta tokihan asiakastyytyväisyyteen sitoutuneet ammattilaiset toivoisivat kehitysehdotuksia. “Luulisi, että on jotain kehitettävää, ettei tule liian itsetyytyväinen olo”, naurahtaa Palukka. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että asiakkaat ovat aidosti erittäin tyytyväisiä, sillä lukuunottamatta vastaanottotiskillä satunnaisesti kuultua nurinaa siitä, että hammaslääkärit ovat myöhässä, kritiikkiä ei tule mitään muutakaan kautta.

Pitkäaikaiset asiakassuhteet muodostuvat, kun löydetään itsensä näköinen persoonallisuus

Ehkä asiakastyytyväisyys todellakin henkilöityy niin vahvasti, että pitkäaikaiset asiakassuhteet muodostuvat vasta, kun löydetään se, joka persoonallisuudeltaan vastaa eniten omaa. Vuosikymmeniä kestäviä asiakassuhteita luodaan tekemällä asiakkaalle kotoisa, tervetullut olo ja vastaamalla asiakkaan toiveisiin ja odotuksiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Se, mitä asiakas toivoo ja odottaa, selviää tekemällä palautteen antaminen niin helpoksi kuin mahdollista. Vaikka kaikilla ei yhtä läpeensä tyytyväisiä asiakkaita olisikaan, palautelaitteiden antama palaute on kriittisen tärkeää mahdollisimman täydellisen asiakaskokemuksen luomiseksi. Ja ehkä sitä sitten sitoutuu hammaslääkäriinsä – jos nyt ei sentään rakastu.